رنگبرداری یعنی چه؟
از عملیات های معمول در مرمت فرش های دستبافت رنگ برداری است. وجود یک سری عیب در قالی های دستبافت چیز ساده ای است که پس از اتمام بافت قالی و همچنین پایین کشیدن آن از دار مشاهده شده و در مواقعی نیاز به مرمت و اصلاح دارد. تغییر رنگ ظاهری قالی و یا عدم تطابق رنگ قالی با نقشه از این موارد می باشد.
دلایل بوجود آمدن این عیب ها می تواند شامل موارد زیر باشد:
- اشتباه بافنده در زمینه انتخاب رنگ یک نخ و جابهجا شدن آن رنگ در قسمت بافت که در اطلاح به آن رگه دار شدن فرش میگویند.
- اتمام یکی از رنگ های مورد نیاز در بافت قالی در حین بافت و جایگزینی موقت با رنگی دیگر.
- در صورتی که شدت رنگ های مورد استفاده کم یا زیاد باشد باید فام رنگی را اصلاح کرد.
با مشاهده ی این نوع ایرادات در فرش، باید بعنوان مرمت گر فرش آن بخش از رنگ که به هر دلیل ایراد دارد را از پرش فرش برداریم و شدت فام رنگ را متناسب با نیاز خودمان اصلاح کرده و فرش را مرمت کنیم. به مجموعه ی این عملیات رنگبرداری فرش می گویند. عموماً این عملیات به وسیله مواد شیمیایی همانند رنگهای شیمیایی و در مواردی گیاهی، پرمنگنات پتاسیم، مداد شمعی، ماژیک، جوش شیرین، جوهر لیمو، کلر و هیدروسولفیت استفاده میشود.
عوامل آسیب به رنگ فرش
- در صورتی که خامه های رنگی استفاده شده در فرش بطور کامل رنگرزی نشده باشند یا اینکه رنگ های بکار رفته در این خامه ها ثابت نبوده و با گذشت زمان تغییر یابند.
- وقتی با استفاده از برس و همچنین مواد شوینده ی غیر استاندارد اقدام به شستشوی فرشها یا از بین بردن لکه کنیم، این امر باعث تغییر رنگ فرش خواهد شد.
- رسیدن رطوبت زیاد در بازه ی زمانی بلند مدت یا متوسط مدت به فرش ناشی از عوامل فاضلابی مانند آبگرفتگی منزل یا بالازدگی فاضلاب.
- استفاده از آب با دمایی بالاتر از حد تعمل فرش برای شستشو.
- پاشیدن مستقیم آب روی فرش و عدم خشک سازی به موقع آن.
کارخانه قالیشویی صابری ( شمال شهر) با بیش از سه دهه تجربه در زمینه شستشو و مرمت انواع فرش دستباف ، ماشینی ، تابلو فرش و چندین شعب مختلف در سطح استان تهران و با کادری متخصص و مجرب آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد.